bel ons +31 (0)85 044 18 96

Wat moet er wettelijk verplicht op een etiket staan?

Er zijn een aantal informatie-eisen verbonden aan etiketten op levensmiddelen:

a) de benaming van het levensmiddel
b) de lijst van ingrediënten
c) allergenen die in het eindproduct aanwezig zijn
d) de hoeveelheid van bepaalde ingrediënten of categorieën ingrediënten
e) de nettohoeveelheid van het levensmiddel
f) de datum van minimale houdbaarheid of de uiterste consumptiedatum
g) bijzondere bewaarvoorschriften en/of gebruiksvoorwaarden
h) de naam of handelsnaam en het adres van de exploitant
i) het land van oorsprong of de plaats van herkomst overeenkomstig artikel 26
j) een gebruiksaanwijzing, als het levensmiddel moeilijk te gebruiken is zonder gebruiksaanwijzing
k) voor dranken met een alcoholvolumegehalte van meer dan 1,2 %: het effectieve alcoholvolumegehalte
l) een voedingswaardevermelding

Deze eisen kunnen wijken af als het een levensmiddel is voor directe verkoop of als de verpakking kleiner is dan 10cm2. Voor een uitgebreide beschrijving van waar een etiket op een levensmiddel aan moet voldoen, raadpleeg Etiketteren.nl.

Bron: www.etiketteren.nl

 

 


terug